INDSAMLET NU

0

step 1/4

Vælg den skov, som du ønsker at beskytte

 • Den skandinaviske skov

  Den enestående skandinaviske skov kender vi fra eventyr og fortællinger fra vores barndom. Den skandinaviske skov er hjemsted for fantastiske dyr som jærve, bjørne, losser, ugler og ørne. Her lever også det forunderlige, flyvende egern, som er truet af skovhugst. Størsteparten af de udrydningstruede arter i Skandinavien har deres levested i skovene. Læs mere.

  etela-suomen_tuhoUbæredygtig skovforvaltning og destruktiv skovhugst, hvor store dele af skovens vegetation fragmenteres og ryddes, har skabt et enormt pres på flere arter. Kun 5% af skovområderne er officielt beskyttet.

  Vi kan stadig redde denne sårbare del af vores nordiske arv. Med dit bidrag vil vi holde skarpt øje med og afsløre ødelæggelsen af værdifuld oprindelig skov, dokumentere den biologiske mangfoldighed og arter, der er truet af udryddelse, og vi vil lægge pres på regeringerne for at leve op til deres forpligtelser og beskytte skoven.
  Læs mindre

 • Den russiske skov

  Den dækker et område på 12 millioner kvadratkilometer – 280 gange Danmarks areal.  Den russiske taiga er på mange måder en storslået skov. Læs mere.

  Greenpeace volunteers help to extinguish a steppe fire at night in the Volgogradsky region. The volunteers work with backpack fire extinguisher and air blower.

  Siberian Tiger, Primorye Region in the Southeast of Russia. Sibirischer Tiger, Region Primorje im Suedosten von Russland.

  Skovens biodiversitet er fantastisk. Majestætiske og truede dyrearter som amurtigeren, også kaldet den sibiriske tiger, og amurleoparden, der i dag næsten er udryddet af krybskytteri, har hjemme her. Også brune bjørne, ulve, rensdyr og mange andre arter lever blandt træerne. Skoven er også hjem for flere oprindelige folk og lokalsamfund, hvis levevis og kultur afhænger af den.

  Dette enorme, enestående område er truet. Hvert år bliver omkring 150 millioner kubikmeter tømmer fældet på destruktiv vis. Mere end 80% af tømmeret bliver fældet ved at fjerne al vegetation fra området, en metode, der forårsager kæmpe skade på miljøet.

  Klimaforandringerne har medført stadig højere temperaturer og hyppigere tørkeperioder, som gør skoven sårbar over for voldsomme skovbrande. Brandene har de seneste år ødelagt et område på omkring 5-6 millioner hektarer skov hvert år. Det svarer til et skovområde større end hele Danmark. Disse brande frigiver enorme mængder af kulstof til atmosfæren, hvilket yderligere accelerer klimaændringer.

  Greenpeaces skovarbejde i Rusland fremmer miljøvenlig, social ansvarlig og bæredygtig skovforvaltning. Med dit bidrag vil vi dokumentere og afsløre den ødelæggende skovindustri og arbejde for at påvirke både lovgivningen og for at få de store internationale tømmerforhandlere til at tage ansvar.

  Derudover vil vi spore og standse brande, træne frivillige brandmænd og fremme de mest effektive værktøjer inden for brandberedskab i Greenpeace Wildland Fire Program (WFP).
  Læs mindre

 • Den canadiske skov

  Den mageløse canadiske skov dækker over halvdelen af landets enorme areal. Skoven er hjem for et fantastisk dyreliv. Mellem træerne lever bjørne, ulve, jærve, losser og den truede skovlands caribou.  Læs mere.

  Den canadiske skov er hjem og indtægtskilde for over en million oprindelige folk. Samtidig spiller den en afgørende rolle i at begrænse klimaforandringerne. Alligevel er hele 65% af den canadiske skov, mere end 258 millioner hektar, truet af skovhugst. Kun 8% er officielt beskyttet.

  Brown Bear, Richardson Mountains, Northwest Terretory, Canada. Braunbaer in der baumlosen Tundra, Richardson Mountains, Northwest-Territorium, Kanada.

  Greenpeace vil beskytte denne livsvigtige skov. Med dit bidrag vil vi samarbejde med industrien og de oprindelige folk, der lever i og af skoven, om at beskytte den. Vi vil lægge pres på de virksomheder, der køber tømmer med forbindelse til skovødelæggelse, og på Canadas regering for at leve op til sit ansvar og sine løfter om at beskytte skoven.
  Læs mindre

Hvem skal beskytte denne skov?

 • < >
 • < >
 • < >

step 2/4

Giv dit bidrag

Dit bidrag gør vores arbejde for at beskytte den enestående skov mod nord muligt. Du kan downloade dit personlige certifikat efter, at du har givet dit bidrag.

Dit bidrag gør vores arbejde for at beskytte den enestående skov mod nord muligt. Du kan downloade gavekortet lige efter, at du har givet dit bidrag. Gavekortet vil indeholde navn på gavemodtageren, beløb og dit navn.

Ja, jeg vil give et bidrag

Ja, jeg vil give et bidrag som gavekort

step 3/4

Information

Modtageres information

Din information

Betalingsinformation

Tilbage

Tusind tak for dit bidrag!

En varm tak fordi du er med til at beskytte denne enestående skov. Del billedet nedenfor på Facebook, Twitter eller Instagram for at vise, at du er med til at beskytte skoven. Download dit personlige certifikat. Bemærk at billede og certifikat kun kan hentes ned fra denne side. Undgå derfor at forlade siden før, du har downloadet dit certifikat og/eller delt det.

Tak for dit bidrag. Giv din gave

En varm tak fordi du er med til at beskytte denne enestående skov. Her er gavekortet, som du kan give videre. Download og gem det. Du kan enten vælge at sende gavekortet via email eller printe det ud og give det videre til den, der skal modtage gaven.

GIV ET BIDRAG NU